Közlemény

Collapse

Mamami frissítés

Mindenkinek a türelmét kérjük a frissítési munkálatok miatt! Köszönjük!
See more
See less

Köldöksérv babáknál

Collapse
X
 • Szűrő
 • Idő
 • Show
Clear All
new posts

  Köldöksérv babáknál

  Közkívánatra
  Várjuk a köldöksérves babák anyukáit eszmecserére, tanácsadásra.
  Boglárka 2005.08.15 Zétény 2008.07.22.

  #2
  Vtimi! Köszönjük

  Szóval Levinek sajnos születése óta van, amikor először vittük pár hetesen sebészetre akkor leragasztotta a doki, de az pillanatok alatt feljött. Aztán javult valamicskét de két hónapja megint visszavittük mert csúnyán kijött. U.az a doki megint leragasztotta, de már hazafelé feljött a ragasztás a kocsiban és a bőrét is felszedte Aztán mikor megint visszamentünk egy másik fiatal doki volt, ő egyáltalán nem javasolta a ragasztást, hanem azt mondta, h három éves korig simán visszahúzódhat magától, ha nem akkor kell csak műtétben gondolkodni.

  Van valakinek messzebbmenő tapasztalata mint nekem?
  Kinga, Levente (2009.03.19.) és Hanga (2012.12.25.) anyukája

  Comment


   #3
   Nekem mindkét fiamnak volt köldöksérve. Matyinak bazi nagy volt. Emlékszem volt aki hisz abban, hogy le kell ragasztani, de az újabb nézetek szerint felesleges macera, plusz a baba bőrét is megviseli. Matyinál még ragasztgattuk, pláne amikor már nagyon nagy volt, már csak azért is, mert az apja rosszul volt a látványától. Botinál egyáltalán nem csináltam vele semmit.
   Mindkét gyerek 1 éves kora előtt kinőtte. Asszem valami olyasmit van, hogy ha elkezdenek járni, akkor a hasizmuk is erősebb lesz, és meggyógyul minden beavatkozás nélkül is.
   Livi

   Comment


    #4
    Annak idején még a korszülött osztályon mondta a főorvos, hogy nem kell semmit csinálni Csabi köldöksérvével. Ezt utána a háziorvos is így gondolta. Ha jól emlékszem, azt mondták, egy éves korára el fog múlni. Nem múlt el, de mi nem is foglalkoztunk vele különösebben. Kisebb lett, de lehet, hogy csak a gyerek nőtt meg körülötte. Mivel a háziorvos azóta jópárszor látta, és sosem említette, ezért gondolom, hogy nem kell vele törődni. De azért mindig tervezem, hogy egyszer megkérdezem, csak nem tudom, mikor megyünk legközelebb.
    Egyébként meg annyira megszoktam, hogy ha látok egy másik gyereket, akinek a köldöke rendesen gödröcske, mindig olyan furcsa látvány.
    Timi Csabi(2007.08.)10 ÉVES!!! Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
    Betelt a privim már megint!!! Várj, amíg törlök!

    Comment


     #5
     nálunk is Ábel köldöksérves volt
     kórházban csak említették, háziorvos szabadságolós váltótársa ragasztatta (persze leszedte a bőrét... )
     anyós azonnal műttette volna... hiába mondtam, hogy semmi gond nincs vele......
     mostanra gyerök megnőtt, sérvkapu maradt, így már nem dülled ki, viszont full pigmentált lett.... szutykos köldökű :d
     3 a királyfi, majd a 4. lány lesz

     Comment


      #6
      hehe. Jankának is eléggé kint van a köldöke, de nem tisztázott, hogy ez akkor most köldöksérv vagy bőrköldök(lehet, hogy hülyeséget írok, de mintha ezt mondta volna a dokinénink). Elvileg semmi tennivaló vele. Mióta felül, feláll, jár szebb, de még kiáll és pigmentált szintén. Anyu folyton mondja, hogy biztos koszos pedig nem az, bár nagyon megtisztítani nem is tudnám, mert annyira csikis Janka, hogy egyből összegörnyed ha hozzáérek a hasához és gurgulázik
      Szal nálunk vidám dolog ez a köldök mizéria.
      Iskolás óvodás Waldorf

      Comment


       #7
       nekünk is alaposan megnézte a doki néni, hogy nem szutykos Ábel köldöke (akinek a beceneve itthon egyébként is Szutyi ), mire elhitte, hogy pigment
       3 a királyfi, majd a 4. lány lesz

       Comment


        #8
        azért jó,hogy kinézik belőlünk, hogy tisztán tartjuk őket
        Iskolás óvodás Waldorf

        Comment


         #9
         Nekünk is van és nálam a védőnő mondogatta, hogy ragasszuk, első alkalommal csak kicsit hólyagos lett, második alkalommal mikor leszedtem pár másodperc elteltével elkezdett vérezni a helye, nagyon megijedtem, hogy mit csináljak vele, ügyeletre mentünk vele.De nagyon sokat javult tőle, sokkal kisebb lett pár nap alatt.Azóta nem ragasztjuk, de előtte nagyon nagy volt, állandóan ugrásra készen álltam, nehogy a rengeteg sírástól kizáródjon.
         Akinek sikerült elkerülni vele a műtétet, az azt mondta hogy Mefix ragasztót használt és előtte sebbenzinnel feláztatta, így sosem szedte fel a bőrt.
         Ági, Kornél és Zselyke mamamija 2009., 2016.

         Comment


          #10
          Mi olyan fehér színű ragasztószalagot használtunk, az nem olyan durva, mint a leukoplaszt és én is sebbenzinnel áztattam fel, mielőtt leszedtem. Sebes így sosem volt, de hát akkor is egy ilyen picire ennyi vackot rakni, kenni.
          Livi

          Comment


           #11
           Mi porofix tapaszt használtunk( védőnői tanácsra). ez egy kétrészes, formára vágott, házilag is könnyen felrakható széles ragtapasz, és az ára nyáron 400 Ft körül volt. Az első hetekben a védőnő rakta fel aztán mi. A meleg időben meg a baba villámgyors hízása miatt is 3-4 napig bírta legtovább egy tapasz. Lemosáshoz ugyanolyan alkoholt használtunk, mint a körömvágó olló fertőtlenítéséhez. A bőre nagyon jól bírta, panaszunk sose volt,pedig nagyon érzékeny a bőre Istvánnak.
           Kb. 3 hónap alatt gyógyult be a sérvkapu.
           N.,
           két fiam van, és várom a titokzatos harmadik gyerekemet

           Comment


            #12
            Hú, annyian írjátok, hogy x hónap alatt elmúlt a köldöksérv, hogy kezdek elgondolkozni a dolgokon. Biztos, hogy Csabinak sem vészes, meg nem is dudorodik úgy ki, mint régen, de azért még mindig látszik, hogy más a köldöke, mint más babóknak. Eszem ágában nem volt egy súlymérés miatt elmenni tanácsadásra, de lehet, hogy mégis beiktatom év elején, hogy rákérdezzek erre a doktornéninél.
            Timi Csabi(2007.08.)10 ÉVES!!! Hangi(2012.08.) Kincső(2017.04.)
            Betelt a privim már megint!!! Várj, amíg törlök!

            Comment


             #13
             Nálunk Annának van köldöksérve. Sajnos nem ment vissza. A mi dokink azt mondta, hogy iskolakezdés előtt szokták megműteni, és már nem valószínű, hogy visszamegy. Ja és mi sem ragasztgattuk.
             Olyan fura volt először, hogy Kincsőnek "normál" köldöke van.

             Remélem erre jár valaki, akinél már volt ilyen műtét.
             Virág, Anna (2007), Kincső (2009), Zita (2013) anyukája ,

             Comment


              #14
              Sziasztok!
              Nekem a nagylányomnak volt köldöksérve, nem is kicsi. A gyerekdoki mindenáron meg akarta műttetni, annak ellenére is, h. mindig elmondta, h. ez csak esztétikai probléma /akkor így volt, nem tudom, h. most is így van e/. Én épp ezért, mivel csak esztétikai, gondoltam, h. dehogy vágatom fel a csepp gyerekemet. Ha kiáll, hát kiáll...
              Aztán még 1 éves sem volt, mikor teljesen eltűnt. Azóta sincs baj a köldöke esztétikumával, hordja is a kihasú nadrágokat
              [I]"Elolvadt a világ, de a közepén anya/Karolina/ ül és ott ülök az ölében én /Nancy, Norbi, Zara/ "

              Comment


               #15
               Sziasztok!
               Régen nem járt erre senki, de hátha...
               Van olyan, akinél nagyobb babánál alkault ki a köldöksérv? Kedden tünt fel, hogy a fiam köldökében kis dudor lett, ami piros. Mára kicsit nagyobb.
               Zsuzsa és Marci

               Comment

               Working...
               X