Közlemény

Összecsuk
No announcement yet.

Kérdések zöldfülű hordozósoktól

Összecsuk
X
 
  •    
  • Szűrő
  • Idő
  • Mutatás
Clear All
new posts

    anyatigris eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Elszoktál tőle? Időközben nehezebb lett a gyerek?

    Illetve a relaxin hormon is lehet a ludas, ami ellazítja az izmokat, ízületeket. Laza vállizomzaton jobban bevághat a kendő.

    De igazából csak találgatok.
    Most sikerült először feltenni, eddig elöl hordoztam, de már lassa 8 hónapos és a 8 kilót is túlszárnyalta.
    Csybe

    Comment


      Yettap eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A batyunál a "nem esik le" azért kevés a boldogsághoz de tök jó a megfogalmazás tetszik.
      Nekem mindig akkor vág ha nem jól húztam meg sávonként, kapkodtam, elnagyolt mozdulatokkal csináltam. le tudod tesztelni a kötés feszességét úgy, hogy amikor egyszer már végighúztad sávonként hátranyúlsz egészen a vállad felett és hátulról hozod előre az anyagot szintén sávonként. Hű nem tudom ez érthető e. De a lényeg, hogy nem a válladnál fogod a kendőt és húzod, hanem sokkal hátrébb egészen a lapockáid hátranyúlva. Sokszor meglepődik az ember mennyi anyagot hagyott így hátul ami bizony azt eredményezheti, hogy vág a kendő.
      A másik amire figyelj az a gyerek keze. Ha kint kint, ha bent bent, de ha a kötés befejezése után húzza ki mondjuk akkor kezdheted elölről hiszen lazaság keletkezik a kötésben. Mondjuk én azt tapasztaltam, hogy ha egy batyuból simán ki-be dugdossa a kezét a baba akkor az eleve laza kötés.
      Én úgy szoktam tesztelni a végén, hogy jobbra balra dülöngélek egyet, ha tőled külön mozog a gyerek akkor nem jó. Együtt kell maradnotok mintha rád ragasztották volna jó azért minimális mozgás van de érthető remélem mire gondolok
      remélem tudtam segíteni
      Hú ez tok jó. Akkor figyelek ezekre. S igen érthető. Nandum van de meg a jobbik fajta. Tesztelgetem meg a hétvégén es referálok.

      Ja es melyek a jófej kendő márkák?:dD
      Csybe

      Comment


        Csybe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Hú ez tok jó. Akkor figyelek ezekre. S igen érthető. Nandum van de meg a jobbik fajta. Tesztelgetem meg a hétvégén es referálok.

        Ja es melyek a jófej kendő márkák?:dD
        hajrá, hajrá majd írj hogy sikerült ha jó ideje nem batyuztál amúgy akkor adj ám időt magadnak/magatoknak a gyakorlásra, többször volt velem is, hogy elindultam és útközben megálltam inkább újrakötni mert nem volt jó.

        Hát a jófejséget erősen befolyásolja, hogy kinek mi válik be. Függ a baba méretétől is pl. Van aki isteníti a lenes kendőket mert alapvetően erősek, jól tartanak van aki nem boldogul velük vagy simán nem szereti.
        Én sosem értettem mi az a nagy lelkesedés a drágább kendők körül amíg nem kaptam tesómtól kölcsön egy Oschát. Én akkor értettem meg mit is jelent az, hogy egy kendő "köti magát". Hihetetlenül könnyű volt szépen megkötni, nagyon kényelmes is volt. Továbbra sem hiszek abban, hogy minél drágább egy kendő annál jobb, ez így önmagában szerintem nem igaz. De nekem az Oscha volt az első olyan kendő aminél így éreztem. Na ez volt a lejtő teteje azután persze lett nekem is oschám. A másik ilyen a Baie az sem a legolcsóbbak közé tartozik sajnos.
        Viszont nekem pl a Lanák is bejönnek.
        Szóval szerintem ez egyéni, nagy általánosságban azt tapasztaltam az elmúlt évek alatt, hogy a minőségibb kendők valóban minőségibb anyagokból készülnek ami javíthatja a hordozási élményt, de nem előfeltétele annak. Ja és nem a három napos panda levedlett szőréből holdvilágnál szőtt kendőkre gondolok hanem az épelméjű határokon belül mozgó minőségi kendőkre.
        Ami nekem hatalmas csalódás volt az a L.ittle frog, gyönyörűek a színek az ára is pénztárcabarát, de katasztrofális kötési tulajdonságai vannak legalább is számomra. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha mondjuk egy LF is 100%pamut és egy Oscha is akkor nagyon nem ugyanarról beszélünk hiába egyezik meg az anyagösszetétel.
        No kicsit túlragoztam nem kell méregdrága kendőket venni ahhoz, hogy "jófej" kendővel találkozzunk próbálgatni kell kinek mi válik be.
        Utoljára szerkesztette Yettap; 2017.09.01., 21:48.

        Comment


          Csybe eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Most sikerült először feltenni, eddig elöl hordoztam, de már lassa 8 hónapos és a 8 kilót is túlszárnyalta.
          Hát akkor ezért!

          Elölhordozáskor a súly legnagyobb részét a hátadon oszlatja el a kendő, háti batyunál viszont a vállaidra esik a döntő része. Sokkal kisebb területen oszlik el a súly. Ráadásul még nem szokta a szekér a szántást, új még a terhelés, persze, hogy elsőre kényelmetlen. Nekem is így volt elsőre, amikor hat hós, 7 kilós gyereket tettem elölről hátra. Beletelt vagy két hétbe, mire hozzáerősödtem a háti hordozáshoz. (A másodiknál már könnyebb volt, mert jóval hamarabb és kisebb súllyal került hátra. )

          Adj időt magatoknak, hogy megszokják az izmaid az újfajta terhelést, és a kötés is precízebb, pontosabb lesz idővel.

          A Baie Slings kendőmárka nekem is az abszolút kedvencem. Már több kendőm volt tőlük, most egy Andante Harmony-t nyúzok. Ez a legtutibb batyukendő, amit valaha próbáltam. A többit el is adtam, nem vicc.
          Mellékletek
          Utoljára szerkesztette anyatigris; 2017.09.02., 06:55.
          Krisztina
          4, 6, 8 és egy csecsemő
          Privi helyett: anyatigris pont mamami kukac gmail.com

          Comment


            Gyönyörű!
            Nóri és a lányok: Norcsi (2012.Június) , Réka (2016.Január) , Luca (2017. Október)

            Comment


              Csybe, csak benéztem, de jó, hogy hátra vetted L.-t

              Nekem akkor szokott vágni egy kendő, ha egyenetlenül húzom meg. Tehát egy-egy sáv feszesebbre sikerül, mint a többi. Ilyenkor tulajdonképpen azon az egy vagy egy-két feszesebb sávon van az egész súly, a kendő többi része meg lazán nyaral És ha 6-8-10-12 kg-t csak egy-egy vékony sáv tart, az bizony belevág a húsba. Önmagában, ha lazább az egész felső rész vagy az egész kötés, azt inkább a hátrahúzásban, derekam megfájdulásában szoktam megérezni, a húsbavágó fájdalom nekem a fentiekből adódik inkább.

              Egyébként nagyon úgy néz ki, hogy másfél évesen nálunk is nagyjából vége a hordozós korszaknak Janka inkább jön gyalog, mint a hátamon. És kissé szomorúan konstatálom így a végén, hogy vele sem újszülöttként, sem később talán egyszer sem tudtam jó batyut kötni, pedig khm.... sokféle kendővel próbálkoztam, és mindegyik csúcsminőségű volt (de nem luxus). Viszont így a végére belejöttem a duplóba, hát az valami isteni dolog

              Menyussal meg még két éves korában is - utólag már látom, hogy - tankönyvi batyuval sétálgattunk egy "egyszerű" (de annál nagyszerűbb!) Leóban.

              Szóval gyerekfüggő is a dolog, elképzelhető, hogy testalkattól is függ, de főleg együttműködéstől
              Ági vagyok, egy kisfiú (2013. 03.) és egy kisleány (2016. 03.) anyukája

              Comment


                Ági
                "Azé a világ, aki teleszüli"
                2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                Comment


                  Ági, köszönöm. Jó hallani felőled. Hiányzol
                  Csybe

                  Comment


                    Nekem is eszembe jutott h. hiányzol Àgi
                    "Azé a világ, aki teleszüli"
                    2012, 2014, 2016, 2019, 2022...

                    Comment


                      Sziasztok! Most jól elárasztalak titeket a kérdéseimmel! Egy többnyire meggyógyult Scheuermann-os gerinccel hogy érdemes hordozni? (Vagy ha tudtok valakit, akit erről meg tudok kérdezni, az is jó infó!) Egy majdnem 10 hónapos, 7,5-8 kiló körüli babónak a háton hordozás lenne a legjobb? Hogyan vegyem rá, hogy együttműködjön, amíg felteszem? Van erre valami bevált módszer? Ha egyszer már fent van a hátamon, viszonylag keveset ellenkezik... (Nemrég beszerzett, 4,2 m-es szövött Nandu kendővel gyakorolunk.)
                      Greyan - Mommy under construction | Roxána '16.11.23.

                      Comment


                        Na erről még nem hallottam, rákerestem, most van valami fogalmam róla. Mesélsz arról, hogy te hogy vagy vele? Van valami mozgás, mozdulat, amit kerülnöd kell?

                        Általánosságban azt lehet elmondani, hogy a gerincnek a legmegterhelőbb a gyerek kézben cipelése. A legkevésbé megterhelő a háton hordozás, az is úgy, hogy a gyerek nem magasan van a hátadon, hanem lentebb az ágyéki homorulatban (alapból-nálad milyen nyoma van a betegségnek? Ez a homorulat túlzott vagy pont fordítva?)
                        A hordozás edzi az izmokat, ami kifejezetten jót tesz a legtöbb gerincprobléma esetén.
                        Judit, Máté (2009), Zsófia (2012) és Dorottya (2014) mamája
                        Dunakanyar Klub

                        Comment


                          A Scheuermann-osoknak oldalról ronda kérdőjel alakjuk van, eltúlzott a felső és az alsó háti görbületük is. Nekem ezt 4-5 évnyi 0-24es fűzőhordással, tornával, kórházi kezeléssel, tánccal sikerült valamennyire rendbe tenni, a felső rész sokat javult, a derekam viszont, főleg, hogy azóta terhes is voltam, még mindig elég homorú, és fáj, ha terhelem. (Volt kengurunk, az eléggé megterhelte a gerincemet, a derekamat.)
                          Greyan - Mommy under construction | Roxána '16.11.23.

                          Comment


                            Háton hordozás.
                            Trükk: vmi a kezébe, esetleg próbababával gyakorolni (klubokban szokott lenni).
                            Judit, Máté (2009), Zsófia (2012) és Dorottya (2014) mamája
                            Dunakanyar Klub

                            Comment


                              Judita eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Háton hordozás.
                              Trükk: vmi a kezébe, esetleg próbababával gyakorolni (klubokban szokott lenni).
                              Köszönöm!
                              Greyan - Mommy under construction | Roxána '16.11.23.

                              Comment


                                Sziasztok!
                                Olyan kérdésem lenne, hogy ha mei tai-ban gondolkodom, akkor mik a jó márkák? Kinek, mi a preferált?
                                Nekem egy konkrét típust volt szerencsém használni első gyerkőccel. Azzal nem volt problémám, de viszonyítási alapom sincs. Ha javasoltok most valami nagyon tutit, akkor akár váltanék a bevált helyett. Esetleg csatoson is elgondolkodom, ha meggyőz valaki, hogy az sokkal többet tud egy mei tai-hoz képest. (Most egyelőre csak a felkötés egyszerűbbségében látom a különbséget, nem tudom, hogy vannak-e még egyéb előnyei is.)
                                Boglárka, Marci (2011.03) , Tibi (2017.08)

                                Comment

                                Mamami portál footer

                                Összecsuk

                                Friss bejegyzések

                                Összecsuk

                                Cikk a mamami portálról

                                Összecsuk

                                szivárvány
                                Betöltés...
                                X