Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fülbevaló

Collapse
X
 • Szűrő
 • Idő
 • Mutatás
Clear All
new posts

  Fülbevaló

  Hallottam, hogy 3 éves kor alatt nem jó, ha huzamos ideig testidegen anyaggal érintkezik a gyerek (fülbevaló).
  Lizának nincs kilőve a füle, és eddig meg sem fordult a fejemben (mert élőben végignézhettem, ahogy egy 3 hónapos gyereknek átszúrták a fülét az orvosnál ), hogy miért kéne, de olyan édesek a kislányok fülbevalóval.
  Nekem spec sok problémám volt kiskoromban, mert nem bírtam, csak aranyat, és csak x karáton felül, semmi kővel.
  Tud valaki erről valamit? Vagy van valakinek tapasztalata?

  HÉDI
  Liza (2007), Gréta (2009) és Vince (2016)

  #2
  Na, majd megint megkapom, hogy rémisztgetek, de ha már kérdezted én azért nem lövetném ki a gyerekem fülét mert tele van reflex zónával, akupunktúrás ponttal a fül, és sok mindent blokkolni lehet vele a szervezetben. Ez tartott vissza anno orr pírszingtől is.
  Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
  "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

  Comment


   #3
   És akkor a saját fülbevalónk?

   HÉDI
   Liza (2007), Gréta (2009) és Vince (2016)

   Comment


    #4
    Tőlem azt se kérdezte senki... Nem hordok amúgy, az is ugyanúgy blokkolhat. De egy stylist biztos mást mondana, hátha van az is köztünk .
    Kézműves és életmód blog kisvicus kukac gmail.com ---> privi helyett ide írj!!
    "Amit tollal írsz, azt szíveddel és jellemeddel írod. Amit géppel írsz, azt csak szándékoddal írod." (Márai)

    Comment


     #5
     Hédi kezdem azt gondolni hogy hasonló az érdeklődésünk, mert valahogy mindig azokban a topikokban bukkansz fel, amik engem is érdekelnek , vagy jelen esetben egy olyan topikot indítasz, amin én is hetek óta rágódok....és fogalmam sincs hogy mi legyen ezzel a fülbevaló dologgal....eddig én is ódzkodtam tőle....mert énis szem és fültanúja voltam egy másik kisbaba szenvedésének , és nem gondoltam hogy ennek ki szeretném tenni Rékát. de most hogy egyre nagyobb, már kicsit hajlanék rá. de párom nagyon ellenzi egyenlőre. Szóval énis örülnék ha kiderülne hogy ki hogyan áll ehhez a kérdéshez.
     Judit, Réka (4) és Zétény (1) anyukája

     Comment


      #6
      Sziasztok!
      Ez nálunk is dilemma volt, végül egyelőre nincs Borkának fülbevalója. Én egyszerűen sajnáltam beleszólni abba, amit a természet alkotott, annak ellenére, hogy tetszik, ha egy kislány fülbevalós (és én is hordok). No meg egy frissen született csöppséget még ilyesminek is kitenni, amikor annyi alkalmazkodni valója van.. Úgy találtuk, hogy majd ha iskolás (ovis) lesz és nagyon szeretné, majd akkor. Az akupunktúrás pontokra pedig tényleg figyelni kell - olyannal kell lövetni, aki tájékozott ezügyben (szülésznők, védőnők között akad ilyen). A húgom példáján - akinek sorra növekszik a fülbevalóinak száma - úgy tűnik, hogy a kilövetésnél szerencsésebb ha tűvel szúrják a lyukat. Egy hozzáértő szülésznő magyarázatából olyasmire emlékszem, hogy a a kilövésnél egy darab "kiesik" a fülcimpából, a szúrásnál pedig csak egy lyukat szúrnak csak, ami kedvezőbb a későbbiekben fémallergiára való hajlam szempontjából, illetve gyógyulás terén is. Mondjuk olyasmi is dereng, hogy minél kisebb kortól szokik hozzá a szervezet, annál könnyebben elfogadja. Ti mit tudtok erről?
      Mindenesetre a tűvel lyukasztás nekem valamiért meggyőzőbb. Óóó és egész friss élményem van egy másfélév körüli kislány fül-lukasztásáról. Halljátok, én majd el sírtam magam.
      Ági
      a kicsikincsek pedig: 2007, 2010, 2013, 1015, 2017

      Comment


       #7
       nekem 3 szor volt a fülem lukasztva. egyszer emlékeim szerint pár éves koromban (tán 2-3). csak arra emlékszem, hogy nagyon féltem a tűtől és körbe körbe jártam (több felnőtt ült az asztal körül), hogy ki lukassza ki. asszem az egész arra ment ki, h minél később. a szúrásra nem emlékszem.

       a 2. az kb 7 évesen volt lövetve, talán fájt egy kicsit. aztán jártam tornázni és kivetették az akkor hordott ezüst fülbevalómat és benőtt.

       a 3. az ált isk végén volt, akkor szúrták és pocsék volt, mert a tűtől annyira féltem.

       nem tudom hogy miért és mióta, de már csak az aranyat bírja a fülem, különben azonnal begyullad. az aranytól is kissé, de az megszűnik pár nap után. amúgy nem hordom.

       szerintem is aranyos egy kislány fülbevalóval, de azt nem tudom, h mikor okozza a legkisebb fájdalmat. talán ha az ember már akkora, h el tudja dönteni, h akar-e...
       Kockapaci (F 2007.tél, A 2013.tél és L 2015. tavasz)

       Comment


        #8
        Sokan mondják, hogy jó újszülöttként túllesni a fül kilyukasztásán, de én sem akartam egy szükségtelen vagy esztétikai igényeken alapuló tortúrának kitenni a lányokat. Személyes véleményem szerint sok fülbevaló még bumszlin is mutat egy kislányon. Kincső keresztelőre kapott egyet, ráadásul nem biztonsági kapcsos, megköszöntük és eltettük. Akkor fog sor kerülni rá, ha majd ő szeretné. A tűvel való lyukasztásnak ilyen előnyéről nem hallottam még, de logikusnak hangzik.
        Képzeljétek, beugrott, hogy nekem hogyan lett fülbevalóm! Egy ismerős sebészorvos csinálta a lyukat tűvel, ez nem rossz élmény, viszont a gyógyulási idő eleje jobban megmaradt enyhe kellemetlenségként. Meg rémlik még valami cérnaszál.... Ez óvodás koromban történt, majd kikérdezem anyukámat.
        Móni, Jázmin és Kincső anyája

        Comment


         #9
         Érettségi után lövettem egyik fülembe egy második fülbevalót. Nekem is csak az aranyat bírta, míg egy betöréskor elvittek mindent. Azóta nem hordok.
         Móni, Jázmin és Kincső anyája

         Comment


          #10
          Mi Árvent már a fülivel hoztuk haza. Amikor az utolsó UH-n megmondták hogy lány, hazafelé bementünk az Orexbe. A fülbevaló benne volt a mamapakkomban. Nekem is kiszúrták még a kórházban, hálás is vagyok érte hogy nem felnőttkorban kellett, bár lehet nem annyira szörnyű.
          Nagyon örülök neki, hogy már ott megcsinálták, most már nem tudnám kiszúratni neki, nagyobb is a füle és megszakadna a szívem 2 naposan rakták bele, együtt kezelgettük a köldökével. Nem hiszem hogy nagyon fájt volna neki, teljesen ki volt ütve szegénykém az első pár napban. A szülés is megviseli őket, aztán köldökzsinór elvágása, annak a sebe, aztán a fürdetés fél méterről....stb.
          A reflexzónákról, akkupunktúrás pontokról én is hallottam. Hát ez van...
          Viszont hallottam olyat is, hogy rengeteg ilyen típusú összeköttetés van a testükön, amelyek közül nem mind marad meg később, akárcsak az agyi kapcsolatok. Így ha ki is esett egy-kettő, annak a szerepét még remekül át tudja venni egy másik, ilyen korai életszakaszban.
          "De erre egy csillag táncra perdült, s az alatt születtem én." W.S.
          Árven Anasztázia már 8 éves Véda Teodóra majd'7Merse Krisztián 5 évesDéva Glória 3 és fél Fáta Viktória másfél éves és tavaszipocak

          Comment


           #11
           szüleim is úgy voltak vele, hogy akkor lykasztatják a fülem ha kérem. asszem középsős ovis voltam mikor ez az idő eljött és akkor mentünk egy kozmetikába ahol hamar kész is volt. nem is sírtam sokat és sokk sem volt, aztán büszkén mutogattam az oviban de ma már nem hordok fülbevalót, régen a lógósakat szerettem, de mióta kiskrampuszok vannak körülöttem inkább hanyagolom elég ha a hajamat tépik
           (amúgy nálunk egyik lánynak sincs még és nem is tervezzük. Launak biztonsági okokból nem akartunk -ő nagyon aktív és pár dolgot hajlamos figyelmen kívül hagyni, nemhiába hiányzik az egyik első foga szóval nála tuti jól döntöttünk, kisebbnél meg szintén hasonló miatt: bár ő nyugis baba de hátha nővére nem tudna vigyázni rá eléggé, bitosabb h majd később lesz)
           Viki
           Lányaim L(9), J(7) és D(4)

           Comment


            #12
            Nálunk három hónaposan került sor Borka fülbelövésére. Mi is sokat gondolkodtunk hogyan legyen, tudtuk, hogy szeretnénk,( és úgy hallottuk, akkor már jobb hamarabb) ezért is tűnt nekünk még megfelelőnek ez a kor. A védőnőink között volt valaki, aki tanulta a fülbelövést, a férjem vitte be a babát, én kint bőgtem...
            Jól viselte a dolgot, utána sem volt vele probléma, pár hétig alkohollal kellett kezelgetni.
            Azzal kapcsolatban pedig, hogy döntse el-ő, hogy később majd szeretne-e, szerintünk a lányok nagy része odavan a fülbevalókért, ha meg nem fogja szeretni legfeljebb később nem hord.
            Érdekes módon mi pont ezen felvetés okán nem kereszteltettük meg a gyerekeket, mert döntsék el ők, mit akarnak később, ne a mi döntésünk alapján tartozzanak valakikhez...
            Last edited by vtimi; 2008-10-26, 09:08.
            Boglárka 2005.08.15 Zétény 2008.07.22.

            Comment


             #13
             Én 10 éves kormoban döntöttem úgy, hogy szeretnék. Nekem is kozmetikában szúrták, fájt, de a kozmetikus is közölte a mondatot: a szépségért szenvedni kell (akkor még nem igazán rétettem.) Aztán, gimis koromban a legjobb barátnőm, akinek anyukája kozmetikus volt, és ő is az akart lenni, lyukasztott még rajtam 9-et, így lett 11...aztán egyszercsak, elkezdtem fogyni. Sosem voltam nagydarab, de 50 kilóról egy hónap alatt lementem 44-45-re. Végül a közértben egy öreg bácsi magyarázta el, hogy talán az akupunktúrás pontoknak köze lehet az egészhez. Kiszedtem pár felső darabot, és jobban is lettem. A maradékot 12 éve szedtem ki, nehogy Tomit megkarcoljam vele, ahogy ölelgetem. Azóta sincsen, egy darab sem.
             Mira is majd eldönti, szeretné-e. Pláne, hogy Gergővel állandóan nyúzzák egymást, abszolút nem érzem biztonságosnak, nem hiányzik, hogy cimpátlan legyen a lánykám.
             Kata
             Tamás Krisztián (1996.11.18.) Mira Zoé & Gergő Bence (2008.04.19.)
             Drukkokat kérek, autóbaleset utáni vizsgálatokhoz és regenerálódáshoz! Köszönöm

             Comment


              #14
              luckyjuki eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Hédi kezdem azt gondolni hogy hasonló az érdeklődésünk, mert valahogy mindig azokban a topikokban bukkansz fel, amik engem is érdekelnek , vagy jelen esetben egy olyan topikot indítasz, amin én is hetek óta rágódok....
              Nekem is ugyanilyen Nandum Romantikám volt!
              Amúgy nem tudom, lehet, hogy egy korúak a gyerekeink, és neked is lányod van?

              HÉDI
              Liza (2007), Gréta (2009) és Vince (2016)

              Comment


               #15
               Mi biztonsági okokból nem fülbevalózunk. Majd iskolás korban, akkor már nem szaladgálnak annyit, meg jobban odafigyelnek.
               Vera

               Comment

               Betöltés...
               X